Loading...

Coronavirus Spanje

 • Laatst gewijzigd op: 26-04-2022 | Nog steeds geldig op: 20-05-2022

Inreisvoorwaarden Spanje

Alle informatie over geldende maatregelen leest u op de offici?le website voor toerisme van Spanje (informatie in het Engels en Spaans). Let op: Heeft u hier een vraag over? Neem dan rechtstreeks contact op met de overheid van Spanje. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken kan u geen aanvullende informatie geven over de regels van Spanje.

Er geldt op dit moment geen aanvullende testverplichting voor reizigers uit Nederland met een geldig vaccinatie- of herstelbewijs.

Let op: Alle personen van 12 jaar en ouder die naar Spanje reizen, moeten een vaccinatie-, test-, of herstelbewijs laten zien. Het vaccinatiebewijs is geldig vanaf 14 dagen na de datum van de laatste vaccinatie en is dan tot 9 maanden (270 dagen) geldig. Voor kinderen onder 18 jaar is het onbeperkt geldig. U kunt het coronabewijs met een DCC ?f de gezondheidsverklaring laten zien.?

Regionale overheden kunnen aanvullende maatregelen nemen. Deze verschillen per regio. Voor meer informatie kunt u de pagina Travel Safe Spain raadplegen (kies "Travel to Spain, select your destination region", en kies uw gebied op de kaart).

Als u tot een kwetsbare groep behoort, is het advies u bij de lokale gezondheidsautoriteiten te melden als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus, ook als deze licht van aard zijn. Als u niet tot een kwetsbare groep behoort, hoeft u geen extra maatregelen te nemen. U krijgt wel het advies een mondkapje te dragen en sociale contacten te beperken. Thuisisolatie is niet nodig.?

Gezondheidsverklaring

Reizigers uit Nederland met een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) - de internationale QR-code in de CoronaCheck-app - hoeven geen gezondheidsformulier in te vullen. Alleen reizigers met een vaccinatie-, test-, of herstelbewijs dat buiten de EU is afgegeven moeten dit formulier invullen via de Spain Travel Health website (informatie in het Engels).

Meer informatie?

Ga naar de website van de Europese Unie waar u nog meer informatie kunt vinden over de voorwaarden voor inreizen. Ook kunt u daar de lokale coronamaatregelen vinden, zoals bijvoorbeeld de regels over mondkapjes en over de openstelling van restaurants, musea en toeristische attracties.

Testlocaties in Spanje

 • Online: wanneer u zoekt op 'prueba PCR/ant?genos' in combinatie met de plaats waar u verblijft.
 • Meer informatie over testlocaties op luchthavens:
  • Eurofins Megalab: Alicante, Valencia, Bilbao en de Balearen
  • Fly COVID Test Center: Barcelona, Madrid, Malaga, Sevilla, Jerez, Bilbao, Santiago de Compostela en de Canarische Eilanden.

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Spanje de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Spanje is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico?s in het land vergelijkbaar zijn met Nederland.
 • Naar Spanje? Lees meer over de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Spanje? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Spanje?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Spanje op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Spanje voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Spanje?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Spanje.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Spanje?

Lees hier meer over Spanje en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Spanje | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top