Loading...

Corona en gezondheid Sri Lanka

  • Laatst gewijzigd op: 14-11-2022 | Nog steeds geldig op: 27-11-2022

Corona-inreisvoorwaarden

Alle reizigers zijn welkom in Sri Lanka. U moet voldoen aan de corona-inreisvoorwaarden die de overheid van Sri Lanka heeft ingesteld. Deze zijn:

  • Niet-gevaccineerde en niet-volledig gevaccineerde reizigers van 12 jaar en ouder moeten een negatieve PCR-testuitslag, niet ouder dan 72 uur voor vertrek, of een negatieve RAT-sneltestuitslag, niet ouder dan 48 uur voor vertrek, laten zien. Zelftests worden niet geaccepteerd.

Vrijgesteld van testverplichtingen zijn:

  • Volledig gevaccineerde reizigers vanaf 12 jaar en ouder als zij tenminste 2 weken voor aankomst in Sri Lanka gevaccineerd met de 2e dosis. Voor het Janssenvaccin geldt 1 dosis.
  • Reizigers die maximaal 6 maanden en minimaal 7 dagen voor aankomst in Sri Lanka hersteld zijn van COVID. Voor deze herstelde reizigers geldt wel dat ze minimaal 1 vaccinatiedosis moeten hebben gehad.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar van volledig gevaccineerde ouders.
  • Kinderen tussen 12 en 18 jaar, die 1 vaccinatiedosis ontvangen hebben.

Let op! Luchtvaartmaatschappijen kunnen andere eisen stellen. Neem daarvoor voor uw vertrek contact met hen op.

Let op! Neem altijd uw vaccinatiebewijzen en of herstelbewijzen uitgeprint op papier mee naar Sri Lanka.

U kunt voor vragen contact opnemen met de hieronder genoemde organisaties:

Algemene coronamaatregelen

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronasituatie en -regels ook op de website van het Health Promotion Bureau (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Sri Lanka

Zie voor meer informatie over de COVID-testlocaties in Sri Lanka de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR-testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospitaal, Asiri hospitals, Lanka hospitaal, Durbans hospitaal en Hemas hospitaal. Asiri hospitalen kunnen ook sneltesten afnemen. Sneltesten zijn niet te koop voor particulieren in Sri Lanka. Overweeg om zelf sneltesten mee te nemen.

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in Sri Lanka zijn beperkt en niet van de kwaliteit die u in Nederland gewend bent. Vooral buiten de grote steden kunt u geen medische zorg krijgen. Basishulp is mogelijk. Prive-klinieken leveren betere zorg, maar zijn erg duur.

Door het tekort aan brandstof (benzine, diesel) is het niet zeker of de lokale hulpdiensten u kunnen bereiken bij nood. Bij ernstige verwondingen, ziekte of complexe chirurgische ingrepen moet medisch ge毛vacueerd worden naar omringende landen of naar Nederland. De mogelijkheden zijn echter zeer beperkt of heel duur. Houd hier rekening mee en sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatri毛ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf.

Medicijnen

Let op! Er is op dit moment een groot tekort aan medicijnen in Sri Lanka. Dit kan serieuze gevolgen hebben als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka. Als u naar Sri Lanka reist en medicijnen gebruikt, neem dan een extra voorraad medicijnen mee.

Informatie over epidemie毛n, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor uw vertrek de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering voor informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om dengue en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest). Gebruik geen ijsblokjes in dranken.

Het is verboden om alcohol te drinken en te roken in de publieke ruimte. Alcohol is verboden voor mensen jonger dan 21 jaar.

Geel: Let op, er zijn risico鈥檚

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sri Lanka?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Sri Lanka op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sri Lanka?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sri Lanka.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sri Lanka?

Lees hier meer over Sri Lanka en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top