Loading...

Corona en gezondheid Sri Lanka

  • Laatst gewijzigd op: 21-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Reizen naar Sri Lanka

Reis alleen als het noodzakelijk is. Als u moet reizen, dan moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Sri Lanka heeft ingesteld.

Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden op de website van de lokale overheid van Sri Lanka聽(informatie in het Engels). Check ook de COVID-maatregelen bij uw vliegtuigmaatschappij.聽

Lokale coronamaatregelen

Voor volledig gevaccineerde personen gelden geen lokale reisbeperkingen.

De coronaregels in Sri Lanka veranderen regelmatig. Kijk voor de meest actuele informatie over de coronasituatie en -regels op de website van het Sri Lankaanse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels) en op deze website voor toeristen (informatie in Engels).
Volg ook het lokale nieuws voor updates van de coronaregels, want deze worden niet altijd op de genoemde websites gepubliceerd: www.dailynews.lk.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Sri Lanka

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Sri Lanka de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospital, Asiri hospitals, Lanka hospital, Durdans hospital en Hemas hospital. Asiri hospitals kunnen ook sneltesten afnemen.

Gezondheidssituatie

Let op! Er is op dit moment een groot tekort aan medicijnen in Sri Lanka. Dit kan serieuze gevolgen hebben als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka. Als u naar Sri Lanka reist, neem dan voldoende voorraad medicijnen mee als u medicijnen gebruikt. Ook voor wat extra dagen.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om dengue en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is oranje.
  • Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar Sri Lanka af. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
  • Bent u in Sri Lanka en komt u in een crisissituatie terecht, zoals politieke onrust of andere vervelende omstandigheden? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.
  • Naar Sri Lanka? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
  • Verblijft u in Sri Lanka? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
  • Vertrekt u uit Sri Lanka? Geef dit dan ook meteen door.
  • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sri Lanka?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Sri Lanka op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sri Lanka?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sri Lanka.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sri Lanka?

Lees hier meer over Sri Lanka en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top