Loading...

Corona en gezondheid Sri Lanka

  • Laatst gewijzigd op: 15-12-2022 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Corona-inreisvoorwaarden

Reizigers hoeven geen coronavaccinatiebewijs, corona-herstelbewijs of een negatief PCR-testbewijs voor vertrek naar en bij aankomst in Sri Lanka te laten zien.

Het is raadzaam om toch uw bewijs van inenting tegen corona of een herstelbewijs van corona mee te nemen naar Sri Lanka. Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij hierom vraagt.

Lees de informatie van de overheid van Sri Lanka (informatie in het Engels).

Algemene coronamaatregelen

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronasituatie en -regels ook op de website van het Health Promotion Bureau (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Sri Lanka

Zie voor meer informatie over de COVID-testlocaties in Sri Lanka de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR-testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospitaal, Asiri hospitals, Lanka hospitaal, Durbans hospitaal en Hemas hospitaal. Asiri hospitalen kunnen ook sneltesten afnemen. Sneltesten zijn niet te koop voor particulieren in Sri Lanka. Overweeg om zelf sneltesten mee te nemen.

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in Sri Lanka zijn beperkt en niet van de kwaliteit die u in Nederland gewend bent. Vooral buiten de grote steden kunt u geen medische zorg krijgen. Basishulp is mogelijk. Prive-klinieken leveren betere zorg, maar zijn erg duur.

Door het tekort aan brandstof (benzine, diesel) is het niet zeker of de lokale hulpdiensten u kunnen bereiken bij nood. Bij ernstige verwondingen, ziekte of complexe chirurgische ingrepen moet medisch ge毛vacueerd worden naar omringende landen of naar Nederland. De mogelijkheden zijn echter zeer beperkt of heel duur. Houd hier rekening mee en sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatri毛ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf.

Medicijnen

Let op! Er is op dit moment een groot tekort aan medicijnen in Sri Lanka. Dit kan serieuze gevolgen hebben als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka. Als u naar Sri Lanka reist en medicijnen gebruikt, neem dan een extra voorraad medicijnen mee.

Informatie over epidemie毛n, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor uw vertrek de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering voor informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om dengue en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest). Gebruik geen ijsblokjes in dranken.

Het is verboden om alcohol te drinken en te roken in de publieke ruimte. Alcohol is verboden voor mensen jonger dan 21 jaar.

Geel: Let op, er zijn risico鈥檚

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sri Lanka?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Sri Lanka op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sri Lanka?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sri Lanka.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sri Lanka?

Lees hier meer over Sri Lanka en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top