Loading...

Coronavirus Sri Lanka

 • Laatst gewijzigd op: 11-05-2022 | Nog steeds geldig op: 18-05-2022

Reizen naar Sri Lanka

Reis alleen als het noodzakelijk is. Als u moet reizen, dan moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Sri Lanka heeft ingesteld.

Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden op de website van de lokale overheid van Sri Lanka?(informatie in het Engels).

Quarantaine in Sri Lanka na coronabesmetting

Als u bij aankomst of tijdens uw verblijf in Sri Lanka een positief COVID-19-testresultaat krijgt, bijvoorbeeld als u voor uw vertrek naar Nederland de door de vliegtuigmaatschappij verplichtte PCR-test doet, dan moet u rekening houden met de volgende maatregelen: ?

 • U minimaal 10 dagen in een door de Sri Lankaanse overheid toegewezen quarantainehotel wordt ondergebracht. U mag tijdens de hele quarantaineperiode uw hotelkamer niet verlaten, en;
 • U het quarantainehotel pas mag verlaten als u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat laat zien na of tijdens deze periode, en;
 • U moet uw vliegticket wijzigen, en;
 • Als blijkt dat u langer in Sri Lanka moet verblijven door corona, dan moet u uw visum zelf bij de Sri Lankaanse Immigratiedienst verlengen als deze meer dan 7 dagen is verlopen op uw vertrekdatum (informatie in het Engels). Als u het visum niet verlengt, bedraagt de boete USD 500,-, en;
 • Alle kosten zijn voor uw eigen rekening. ?

De ambassade kan niet voorkomen dat u in quarantaine moet als u positief test tijdens uw verblijf in Sri Lanka, bijvoorbeeld voor uw terugreis naar Nederland. U bent zelf verantwoordelijk voor het verlengen van uw visum en het wijzigen van uw ticket en alle kosten.

Lokale coronamaatregelen

De coronaregels in Sri Lanka veranderen regelmatig. Voor volledig gevaccineerde personen gelden geen lokale reisbeperkingen. De basisregels blijven voor iedereen gelden: het dragen van een mondkapje is altijd verplicht voor iedereen in alle openbare ruimten, binnen en buiten. Was uw handen regelmatig en houd binnen en buiten altijd 1,5 meter afstand van anderen. Daarnaast zijn er aanvullende regels, bijvoorbeeld voor evenementen en groepen. Die worden telkens aangepast als de COVID situatie verandert.

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronasituatie en -regels op de website van het Sri Lankaanse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels) en op deze website voor toeristen (informatie in Engels). Volg ook het lokale nieuws voor updates van de coronaregels, want deze worden niet altijd op de genoemde websites gepubliceerd: www.dailynews.lk.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Sri Lanka

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Sri Lanka de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospital, Asiri hospitals, Lanka hospital, Durdans hospital en Hemas hospital. Asiri hospitals kunnen ook sneltesten afnemen.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co?rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie?n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is oranje.
 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar Sri Lanka af. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
 • Bent u in Sri Lanka en komt u in een crisissituatie terecht, zoals politieke onrust of andere vervelende omstandigheden? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen. Naar Sri Lanka? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in Sri Lanka? Registreer u dan ?uitgebreid? bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ?Aanmelden + registratie bij ambassade?). Zo blijft u ge?nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit Sri Lanka? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Sri Lanka?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Sri Lanka op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Sri Lanka voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Sri Lanka?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Sri Lanka.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Sri Lanka?

Lees hier meer over Sri Lanka en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Sri Lanka | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top