Loading...

Corona en gezondheid Tanzania

 • Laatst gewijzigd op: 22-06-2022 | Nog steeds geldig op: 15-08-2022

Let op: u kunt niet met uw CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) Tanzania inreizen. Dit is geldig binnen de EU en Schengen.聽Als landen buiten de EU de CoronaCheck app accepteren, wordt dat in het reisadvies vermeld.聽U moet uw vaccinatie-, herstel- en testbewijs uitprinten en op papier meenemen.

Reizen naar Tanzania

Om Tanzania in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Tanzania heeft ingesteld.

 • De Tanzaniaanse overheid stelt alle internationale reizigers verplicht om binnen 24 uur voor aankomst een online gezondheidsverklaring (Traveller鈥檚 Health Surveillance Form) in te vullen.聽
 • Een negatief COVID-19 testresultaat (RT PCR) is niet langer nodig als u volledig bent gevaccineerd tegen COVID-19 met een door de WHO erkend vaccin. Bij aankomst moet u het vaccinatiecertificaat met QR-code laten zien.聽

De inreismaatregelen veranderen regelmatig. Lees de laatste informatie over reizen naar Tanzania op de website van de Tanzaniaanse overheid.

Coronavirus (Covid-19) Tanzania

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen de lokale autoriteiten maatregelen. De meest recente informatie met instructies en adviezen vindt u op de website van het Tanzaniaanse聽 ministerie van Gezondheid.

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Tanzania

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tanzania de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Vaccinaties

Zorg dat uw vaccinaties voor Tanzania op orde zijn. Neem uw vaccinatieboekje mee en draag deze bij u, zodat u het kunt laten zien. Zowel bij inchecken voor uw vlucht als bij aankomst in Tanzania. Een vaccinatie tegen gele koorts is voor binnenkomst in Tanzania verplicht als u aankomt uit een land waar gele koorts voorkomt. Ga ook na of u medicijnen tegen malaria nodig heeft.

Gezondheidssituatie algemeen

De lokale gezondheidszorg is van zeer wisselende kwaliteit. In de grote steden is het niveau van de medische zorg redelijk. Op het platteland kunnen kennis en medicijnen schaars zijn.

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tanzania te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Het is niet veilig om naar het grensgebied met het noordoosten van Mozambique te reizen. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens moet zijn.
 • Gaat u toch naar een oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
 • In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

 • De kleur van Tanzania is voor het grootste deel geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico鈥檚 en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.
 • Naar Tanzania? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek 'Coronavirus'.
 • Verblijft u in Tanzania? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tanzania?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tanzania op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tanzania voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tanzania?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tanzania.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tanzania?

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top