Loading...

Wetten en gebruiken Tanzania

  • Laatst gewijzigd op: 03-05-2024 | Nog steeds geldig op: 20-05-2024

Drugs

U mag in Tanzania geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Tanzania zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. Vooral op Zanzibar komt illegale drugshandel voor.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Tanzania reizen? U kunt te maken krijgen met strenge straffen, discriminatie en agressie. Seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn strafbaar, tot levenslange gevangenisstraf. Dit geldt ook voor buitenlanders. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico鈥檚 te verkleinen.

Werken zonder werkvergunning

Werken zonder werkvergunning is in Tanzania strafbaar. Dit geldt ook voor zelfstandige ondernemers, vrijwilligers en stagiairs. U kunt een geldboete of gevangenisstraf krijgen, of Tanzania worden uitgezet.

Reizen als vrouw alleen

Wees alert als u als vrouw alleen door Tanzania reist. Seksueel geweld tegen vrouwelijke buitenlandse toeristen komt voor. Bent u lastiggevallen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Verbod op plastic tassen

Plastic tassen zijn verboden in Tanzania. Neem geen plastic tassen mee in uw bagage. U loopt na een eerste waarschuwing kans op een hoge boete of gevangenisstraf.

Foto鈥檚 maken

Het is verboden om foto鈥檚 te maken van militaire gebouwen, vliegvelden, bruggen en overheidsgebouwen. Vraag vooraf toestemming als u foto鈥檚 van mensen wilt maken. Uw fototoestel of mobiele telefoon kan ingenomen worden door de lokale autoriteiten.

Kleding op Zanzibar

Op Zanzibar is 95% van de bevolking islamitisch. Let op uw kleding. De overheid kan hoge boetes geven als u uw schouders en knie毛n niet bedekt.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is oranje voor het grensgebied tussen Tanzania en Mozambique, in de regio Mtwara. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Voor de rest van Tanzania geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Tanzania of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tanzania?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tanzania op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tanzania voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tanzania?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tanzania.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tanzania?

Lees hier meer over Tanzania en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tanzania | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top