Loading...

Natuur en klimaat Thailand

  • Laatst gewijzigd op: 09-11-2022 | Nog steeds geldig op: 27-11-2022

Thailand kent een tropisch klimaat. In het noorden van Thailand heerst een tropisch savanneklimaat. In het zuiden van Thailand heerst een tropisch regenklimaat (moesson).

Regenseizoen

Vooral in het regenseizoen van mei tot oktober vinden er vaak korte maar hevige regenbuien plaats, die grote overstromingen en aardverschuivingen kunnen veroorzaken. Hierbij vallen soms doden. De elektriciteit, telefoon- en internetverbindingen vallen dan ook uit.

In het zuidoosten van het Thaise schiereiland zoals op het eiland Koh Samui valt van november tot januari veel regen. Wilt u tijdens de regenperiode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u van tevoren over de plaatselijke weersituatie.

Kijk voor de actuele weerinformatie op de website van de Thai Meteorological Department (informatie in het Engels).

Aardbevingen

Thailand ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen, aardverschuivingen en tsunami鈥檚.聽 Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Raadpleeg bijvoorbeeld de website The Earthquake Track (informatie in het Engels). Deze website geeft een overzicht van recente seismische activiteiten.

Kijk voor meer informatie over wat te doen voor, tijdens en na een aardbeving op de website van US Federal Emergency Management Agency (informatie in het Engels).

Natuurbeheer

Het is illegaal om een wild dier te kopen, verkopen, doden, vangen of verhandelen zonder vergunning. De handel in ivoor is verboden.

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in Zuid-Thailand en het grensgebied met Maleisi毛. Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen of daar te verblijven. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

  • Reis alleen als het noodzakelijk is naar de provincie Songkhla in Zuid-Thailand, het directe grensgebied met Myanmar, tot de stad Mae Sai in het noordwesten van Thailand en de grensovergang in de stad Mae Sai. Het is niet veilig om naar deze oranje gebieden met vakantie te gaan. Ga alleen als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor familiebezoek bij een overlijden, ernstige ziekte of ongeval. Of als u voor uw werk ergens in deze gebieden moet zijn.
  • Gaat u toch naar deze gebieden? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Thailand?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Thailand op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Thailand voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Thailand?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Thailand.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Thailand?

Lees hier meer over Thailand en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top