Loading...

Paspoort, visum, rijbewijs Thailand

  • Laatst gewijzigd op: 27-05-2024 | Nog steeds geldig op: 18-07-2024

Paspoort

  • U heeft een geldig paspoort nodig om naar Thailand te reizen.
  • Reist u naar Thailand met een beschadigd paspoort? De lokale autoriteiten kunnen u de toegang weigeren.
  • Uw Nederlandse paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment van aankomst in Thailand.
  • Heeft u naast uw Nederlandse paspoort ook een geldig paspoort van een andere nationaliteit? Gebruik bij vertrek uit Thailand het paspoort waarmee u Thailand bent ingereisd.

Visum

Of u een visum nodig heeft, hangt af van hoelang u in Thailand blijft:

  • Blijft u 30 dagen of korter in Thailand? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u geen visum nodig. U krijgt bij aankomst een stempel in uw paspoort, met daarop de uiterlijke datum van uw vertrek. U moet kunnen aantonen dat u Thailand binnen 30 dagen weer verlaat. Bijvoorbeeld met een retourticket of een doorreisticket.
  • Blijft u langer dan 30 dagen in Thailand? En reist u met een Nederlands paspoort? Dan heeft u een visum nodig. Neem voor uw reis naar Thailand contact op met de ambassade van Thailand in Den Haag (informatie in Engels) voor informatie over visa.

U kunt de geldigheid van uw visum online verlengen via de website van de Thaise immigratiedienst (informatie in het Engels). Of neem hiervoor contact op met de ambassade van Thailand in Den Haag.

Reizen met kinderen

Kinderen hebben ook een geldig paspoort, en eventueel een visum, nodig voor een reis naar Thailand. Reist u alleen met 1 of meer kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft om te reizen met een minderjarig kind en neem die mee. Zo voorkomt u problemen en lange wachttijden bij grenscontroles.

Rijbewijs

In Thailand is uw Nederlandse rijbewijs alleen geldig als u ook een geldig internationaal rijbewijs heeft. Wilt u in Thailand een scooter of motor huren? Dan heeft u een motorrijbewijs nodig.

Lees meer over rijden in Thailand op de website van de ANWB.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is oranje voor het zuidelijkste deel van Thailand en het grensgebied tussen Thailand en Myanmar. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Voor de rest van Thailand geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Thailand of gaat u erheen? Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Thailand?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Thailand op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Thailand voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Thailand?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Thailand.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Thailand?

Lees hier meer over Thailand en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Thailand | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top