Loading...

Corona en gezondheid Tunesië

 • Laatst gewijzigd op: 16-06-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Let op: Tunesië heeft besloten coronabewijzen van EU-landen, zoals de CoronaCheck app (het digitale coronabewijs - DCC) te accepteren. Zorg dat u uw vaccinatie- en/of testbewijs (het liefst) uitgeprint of digitaal kunt laten zien.

Inreismaatregelen Tunesië

Tunesië laat onder bepaalde voorwaarden reizigers toe.

Reizigers jonger dan 18 jaar hoeven geen vaccinatie- of testbewijs te laten zien bij binnenkomst.

Bent u 18 jaar en ouder en volledig gevaccineerd?

 • Om naar Tunesië te kunnen reizen moet u volledig gevaccineerd zijn. Dit houdt in dat u langer dan 28 dagen met het Johnson & Johnson vaccin (1 vaccinatie) bent gevaccineerd of 7 dagen met andere vaccins (2 vaccinaties). Een herstelbewijs wordt in Tunesië niet geaccepteerd.
 • U moet een bewijs (het liefst op papier) van volledige vaccinatie kunnen laten zien.

Bent u 18 jaar en ouder en niet of niet volledig gevaccineerd?

 • Alle niet of niet volledig gevaccineerde reizigers naar Tunesië moeten bij binnenkomst een negatieve PCR-test met QR-code kunnen laten zien die niet ouder is dan 48 uur voor vertrek, of;
 • Een negatieve antigeentest met QR-code die niet ouder is dan 24 uur voor vertrek.
 • Neem de uitslag van de test mee op uw telefoon of op papier.

Herstelbewijs

Een herstelbewijs wordt in Tunesië niet geaccepteerd.

Testen bij aankomst

Na aankomst op het vliegveld in Tunesië kan steekproefsgewijs een PCR-test of een antigeentest bij u worden afgenomen.  De uitslag van de antigeentest kunt u op de luchthaven afwachten. De uitslag van de PCR-test kunt u thuis of in uw accommodatie afwachten. Test u positief, dan moet u 5 dagen in zelfisolatie gaan. Als u symptomen heeft moet u 7 dagen in zelfisolatie gaan.

Bent u Nederlander maar woont u buiten het Koninkrijk?

 • Controleer dan het reisadvies voor Tunesië opgesteld door de autoriteiten van het land waar u woont.

Algemene maatregelen

Er zijn maatregelen genomen om verspreiding van het coronavirus in Tunesië stabiel te houden. Het kunnen laten zien van een coronavaccinatiebewijs is verplicht in Tunesië bij het naar binnen gaan in publieke gebouwen, gezondheidsinstellingen, onderwijsinstanties en horeca. Ook kunnen voorzorgsmaatregelen worden genomen zoals het verplicht dragen van een mondkapje, het meten van de lichaamstemperatuur bij binnenkomst of het verplichte gebruik van desinfecterende handgel. Voor toeristen die in hotels verblijven gelden ook specifieke voorschriften, stelt u zich hiervan op de hoogte bij uw hotel.

De Tunesische autoriteiten kunnen plaatselijk (per provincie of gemeente) besluiten om coronamaatregelen (opnieuw) in te voeren. Vraag hiernaar bij uw hotel of verblijfplaats.

De Tunesische autoriteiten kunnen bij het overtreden van deze regels een boete van 120 TND of een gevangenisstraf van ten hoogste 6 maanden opleggen.

Testlocaties in Tunesië  

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Tunesië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

De kwaliteit en prijs van de gezondheidszorg in Tunesië varieert in particuliere klinieken en in openbare ziekenhuizen.  Voordat een behandeling wordt aangegaan wordt aanbevolen met de verzekeraar te controleren of bepaalde zorg in een bepaald ziekenhuis vergoed wordt.

In toeristische gebieden spreken doktoren soms Engels, maar de voertaal blijft Frans en Tunesisch-Arabisch. Houd hier rekening mee. Er zijn voldoende apotheken en de meer algemene medicijnen zijn goed te verkrijgen, maar soms onder een andere productnaam. Een Franse vertaling van de medicijn ingrediënten kan dan een oplossing zijn.

Informatie over actuele epidemieën en aanbevolen vaccinaties

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in Tunesië te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • Het is te gevaarlijk om naar de grensgebieden met Libië, de woestijngebieden ten zuiden van de lijn Al Borma – Remada – Ben Gardane. En ook de grens met Algerije ten zuiden van de stad Jendouba, vooral het Chaambi-gebergte en bergen rond Kasserine (Mghila, Sammama en Salloum) te reizen.
 • Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • Reis alleen als het noodzakelijk is in het gebied ten zuiden van de stad Tataouine en ten noorden van de lijn Al Borma – Remada. Hetzelfde geldt voor in en rond de stad Kasserine.
 • Het is niet veilig om naar oranje gebied met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.
 • Gaat u toch naar oranje gebied? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.
 • In oranje gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

 • Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • Naar Tunesië? Lees meer over hoe u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Tunesië? Registreer u dan ‘uitgebreid’ bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie ‘Aanmelden + registratie bij ambassade’). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.       
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Tunesië?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Tunesië op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Tunesië voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Tunesië?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tunesië.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Tunesië?

Lees hier meer over Tunesië en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Tunesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top