Criminaliteit Tunesië
- Laatst gewijzigd op: 02-08-2024 | Nog steeds geldig op: 18-01-2025
Zakkenrollers en diefstal
Houd in Tunesië rekening met zakkenrollers en overvallen, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Ook in toeristische gebieden kunt u beroofd of overvallen worden.
Liefdesfraude
In Tunesië bestaat het risico op liefdesfraude. Een Tunesische man of vrouw probeert dan een relatie met u aan te gaan om uw geld te stelen. Of om een visum voor Nederland te regelen. Wees alert.
Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?
In het kort
- De kleurcode van het reisadvies is rood voor de grensgebieden met Libië en Algerije (inclusief het Chaambi-gebergte). Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico’s.
- Kleurcode oranje geldt voor het gebied tussen de stad Tataouine en de lijn Al Borma – Remada - Ben Gardane. Ook Kasserine en omgeving hebben kleurcode oranje. Reis alleen hierheen als het noodzakelijk is. Het is niet veilig er op vakantie te gaan.
- Voor de rest van Tunesië geldt kleurcode geel. U kunt hierheen reizen. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico’s.
Veelgestelde vragen
Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.
Bekijk het reisadvies voor Tunesië voor meer informatie.
Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Tunesië.
Lees hier meer over Tunesië en het coronavirus.
Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.
Bronnen: Reisadvies Tunesië | Ministerie van Buitenlandse Zaken