Loading...

Corona en gezondheid Verenigde Arabische Emiraten

 • Laatst gewijzigd op: 14-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten?

De Verenigde Arabische Emiraten accepteren de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs - DCC) van andere landen. Wij raden u aan om ook uw vaccinatie-, herstel- en testbewijs te printen en mee te nemen.

Om de Verenigde Arabische Emiraten in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten heeft ingesteld. Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden voor zowel Abu Dhabi als Dubai op de website van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten (informatie in het Engels).

Alhosn-app en de CoronaCheck-app

De Verenigde Arabische Emiraten en de Europese Unie accepteren elkaars CoronaCheck-apps. Toegang tot publieke ruimtes zoals horeca, musea en overheidsgebouwen is mogelijk met bewijs van CoronaCheck-app of met uitgeprinte vaccinatiebewijzen en PCR-tests.

In Abu Dhabi is het installeren van de Alhosn-app veruit het meest gangbaar. In Abu Dhabi mogen alleen personen met een 鈥榞roene status鈥 in de Alhosn-app naar openbare plekken (zoals een winkel, caf茅 of restaurant).

Voor toegang tot de meeste evenementen moet u of een 鈥榞roene status鈥 op de Alhosn app laten zien of een negatief PCR-testresultaat dat niet ouder is dan 48 uur.

Als u niet in de Verenigde Arabische Emiraten woont dan heeft u een UID-nummer nodig om de Alhosn-app te activeren. Deze kunt u opvragen bij de douane op de luchthaven bij uw aankomst.

Groene status in Alhosn-app

In Abu Dhabi moet u gevaccineerd zijn en elke 14 dagen een PCR-test afleggen om uw groene status op de Alhosn-app te krijgen en te houden. Ongevaccineerden hebben elke 48 uur een negatief PCR-testresultaat nodig om een groene status op de Alhosn-app te krijgen en te houden.

ICA Smart Travel Service

Als u gebruik wil maken van de Alhosn-app moet u zich voor uw vlucht naar Abu Dhabi aanmelden via de ICA Smart Travel Service om uw vaccinatiebewijs om te laten zetten (app te downloaden via de appstore).聽Als u niet uw vaccinatiebewijs hebt laten omzetten via de ICA Smart Travel Service, of u bent niet (volledig) gevaccineerd, zal uw groene status na 48 uur vervallen.聽

Algemene maatregelen

Door de uitbraak van COVID-19 is een aantal maatregelen genomen om het virus te beperken:

 • Personen onderling moeten een afstand van 2 meter tot elkaar bewaren.
 • Het is verplicht om binnen een mondkapje te dragen. Buiten hoeft dit niet.
 • Kinderen jonger dan 6 jaar, mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
 • Hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn open met geringe (capaciteit)beperkingen. 聽
 • Ook in horecagelegenheden moet u 2 meter afstand tot elkaar bewaren. Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en vertrek is verplicht. Aan tafel geldt deze verplichting niet.

In verschillende Emiraten gelden verschillende eisen voor toegang voor wat betreft vaccinaties 茅n geldigheid van testduur.

Informeer u goed over de voorwaarden voor het betreden van bepaalde voorzieningen en evenementen bij de desbetreffende organisaties. Toegangscriteria kunnen snel veranderen. 聽

Het is aan te raden altijd een geprinte versie van uw vaccinatiebewijs en PCR-testresultaat mee te nemen voor het geval u problemen krijgt met de app.

In Abu Dhabi wordt gebruik gemaakt van EDE-scanners (dit zijn scanners die een mogelijke besmetting van corona opsporen) en een 鈥榞roene status鈥 op de Alhosn-app. Deze moet u kunnen laten zien om toegang te krijgen tot openbare ruimtes zoals winkelcentra en restaurants.

Bij het niet naleven van de coronamaatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidszorg

Informatie over de gezondheidssituatie en maatregelen die de Verenigde Arabische Emiraten hebben genomen kunt u vinden op de websites van het Nationaal bureau voor crisismanagement en van het Abu Dhabi Department of Health (informatie in het Engels).

Wilt u medicijnen invoeren?

Sommige medicijnen kunnen in de Verenigde Arabische Emiraten als drugs worden gezien. Meer informatie over het invoeren van medicijnen kunt u vinden op de website van UAE Ministry of Health and Prevention (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Informatie over epidemie毛n, vaccinaties en maatregelen tegen infectieziekten

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Verenigde Arabische Emiraten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • Het is te gevaarlijk om naar de eilanden Abu Musa en Tunb te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • In rode gebieden kan het ministerie van Buitenlandse Zaken u minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico's

 • U kunt reizen naar geel gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland.
 • Naar de Verenigde Arabische Emiraten? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Coronavirus.
 • Verblijft u in de Verenigde Arabische Emiraten? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit de Verenigde Arabische Emiraten? Geef dit dan ook meteen door.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Verenigde Arabische Emiraten?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Verenigde Arabische Emiraten op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Verenigde Arabische Emiraten voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Verenigde Arabische Emiraten?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Verenigde Arabische Emiraten.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Verenigde Arabische Emiraten?

Lees hier meer over Verenigde Arabische Emiraten en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Verenigde Arabische Emiraten | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top