Loading...

Verkeer Vietnam

  • Laatst gewijzigd op: 28-10-2022 | Nog steeds geldig op: 26-03-2023

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels)

Wegverkeer

Het verkeer in Vietnam is chaotisch en gevaarlijk. Er gebeuren veel ongelukken. Vooral met brommers en bussen. Veel van deze ongelukken in het verkeer hebben een dodelijke afloop. Of ze eindigen met zware verwondingen. Als u niet gewend bent aan dit soort verkeer, rijd dan niet zelf.

Reizen in het binnenland

Als u naar de afgelegen gebieden reist, bereid uw reis dan zeer goed voor.
Houd u er rekening mee dat er geen wifi-netwerk is in de afgelegen gebieden. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden koop op het vliegveld een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming).聽Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat.

Bromfiets

De meeste Vietnamezen gebruiken de bromfiets als vervoermiddel. Besef dat u aanzienlijke risico鈥檚 neemt als u zelf met een bromfiets gaat rijden. Er zijn veel verkeersongevallen en ook toeristen die een bromfiets huren zijn regelmatig betrokken bij ongelukken met soms dodelijke afloop. Voordat u ervoor kiest om in Vietnam op een bromfiets of motor te rijden, is het belangrijk dat u een ervaren bromfiets/motorrijder bent, een helm van goede kwaliteit hebt, goede schoenen en het juiste rijbewijs heeft, de wegen kent waarop u van plan bent te reizen en dat uw reisverzekering u dekt in het geval van een ongeluk.

Rijbewijs

Voor een bromfiets of snorfiets met een cilinderinhoud van minder dan 50 cc is geen rijbewijs nodig in Vietnam. Is de cilinderinhoud groter dan 50 cc, dan is een motorrijbewijs vereist. In Vietnam wordt het Nederlandse Internationale rijbewijs niet erkend.聽

U mag met uw Nederlandse rijbewijs dus niet zelf een auto, motor, bromfiets of snorfiets boven 50 cc besturen. U heeft een Vietnamees rijbewijs nodig.

Neem contact op met de Vietnamese autoriteiten om een Vietnamees rijbewijs te verkrijgen.

Office of Driving License Managment & Issue聽
Department of Transport & Public Works in Hanoi
Address: 16 Cao Ba Quat, Dist. Ba Dinh, Hanoi
Tel.: 0385 686 745

Department of Transportation & Public Works of HCMC , Adres: 252 Ly Chinh Thang, District 3, HCMC (te bezoeken op afspraak) Tel: 0281081.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Vietnam?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Vietnam op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Vietnam voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Vietnam?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Vietnam.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Vietnam?

Lees hier meer over Vietnam en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Vietnam | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top