Loading...

Corona en gezondheid Zuid-Korea

 • Laatst gewijzigd op: 10-06-2022 | Nog steeds geldig op: 27-06-2022

Reizen naar Zuid-Korea

Let op: De digitale COVID-certificaten uit de EU worden door Zuid-Korea erkend. Uw vaccinatie-, herstel- of testbewijzen worden ook in Zuid-Korea geaccepteerd. Het is raadzaam om uw vaccinatie-, herstel- of testbewijzen ook uit te printen en op papier mee te nemen.

Om Zuid-Korea in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van Zuid-Korea heeft ingesteld.

Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden op de website van de overheid van Zuid-Korea (informatie in het Engels).

Voor de visumvrije toegang gelden de volgende voorwaarden:

 • U mag voor een kort verblijf van maximaal 90 dagen zonder visum in Zuid-Korea reizen. Dit geldt niet als u lang in Zuid-Korea gaat verblijven of gaat werken. Voorwaarde voor een kort verblijf is dat u in het bezit bent van een K-ETA Korea Electronic Travel Authorization(K-ETA).
 • U moet maximaal 72 uur voor uw vertrek naar Zuid-Korea een K-ETA aanvragen via de website K-ETA of de K-ETA-app. Dit is niet nodig als u een verblijfsvergunning voor Zuid-Korea heeft. Na het invullen van de gegevens krijgt u goedkeuring van de autoriteiten van Zuid-Korea om het land in te mogen reizen. Vanaf de datum van goedkeuring is deze 2 jaar geldig. Informatie en aanmelding via de website K-ETA (informatie in het Engels).
 • Voor een snelle verwerking bij aankomst in Zuid-Korea kunt u uw (eventuele) vaccinatiebewijs, testbewijs en inreisgegevens digitaal uploaden op de website van de overheid van Zuid-Korea (informatie in het Engels) voor het krijgen van een Q-code. Deze Q-code moet u bij aankomst laten zien. 聽
 • Ook moet u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat, dat niet ouder is dan 48 uur voor uw vertrek, of een negatief Rapid Antigen Test (RAT)-resultaat, dat niet ouder is dan 24 uur voor uw vertrek, laten zien. Deze testen moeten zijn afgenomen in een kliniek of andere medische faciliteit en moeten in de Engelse taal zijn opgesteld. Let op, andere soorten zelftesten worden niet geaccepteerd. Lees meer informatie op de website van de overheid van Zuid-Korea (informatie in het Engels).
 • Na aankomst in Zuid-Korea mag u uw reis voortzetten. Binnen 72 uur na uw aankomst moet u opnieuw een PCR-COVID-19-test doen. Dit kan bij aankomst op het vliegveld in Incheon of bij een medisch gezondheidscentrum in de wijk (= "Gu") waar u verblijft .

Meer informatie over het in- en uitreizen van Zuid-Korea vindt u op de website van de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag (informatie in het Engels) en op de website van de Zuid-Koreaanse immigratiedienst (informatie in het Engels).

Coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje. Dit is van toepassing als u zich in een binnenruimte bevindt. Als u dat niet doet, wordt een boete opgelegd.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen het聽Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM)聽en de聽Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Gezondheidssituatie

Op de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemie毛n, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • De kleurcode van het grensgebied tussen Zuid-Korea en Noord-Korea is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is naar dit grensgebied te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.聽
 • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Zuid-Korea en Noord-Korea? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Korea is groen behalve het grensgebied met Noord-Korea. De veiligheidsrisico鈥檚 zijn vergelijkbaar met die in Nederland (met uitzondering van het grensgebied met Noord-Korea).
 • U kunt reizen naar Zuid-Korea. Er gelden inreisvoorwaarden.
 • Naar Zuid-Korea? Lees meer over of u het land kunt inreizen en de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Zuid-Korea? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo blijft u ge茂nformeerd over de laatste ontwikkelingen en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit Zuid-Korea? Schrijf u dan ook weer uit via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Korea?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Zuid-Korea op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Korea voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Korea?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Korea.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Korea?

Lees hier meer over Zuid-Korea en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top