Loading...

Corona en gezondheid Zuid-Korea

 • Laatst gewijzigd op: 01-11-2022 | Nog steeds geldig op: 08-12-2022

Corona-inreisvoorwaarden

Meer informatie over het in- en uitreizen van Zuid-Korea vindt u op de website van de Zuid-Koreaanse ambassade in Den Haag (informatie in het Engels) en op de website van de Zuid-Koreaanse immigratiedienst (informatie in het Engels).

Algemene coronamaatregelen

De lokale overheid heeft coronamaatregelen ingesteld, waaronder het verplicht dragen van een mondkapje. Dit is van toepassing als u zich in een binnenruimte bevindt. Als u dat niet doet, wordt een boete opgelegd.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Terugkeer naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen het聽Rijksinstituut voor de Volksgezondheid en Milieu (RIVM)聽en de聽Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) op.

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

Zuid-Korea heeft goede gezondheidszorg die vergelijkbaar is met de gezondheidszorg in Nederland. Sluit een ziektekosten- en repatri毛ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf in Zuid-Korea.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Lees onderstaande belangrijke informatie.

Voor bepaalde medicijnen moet u voor uw vertrek toestemming vragen aan de Zuid-Koreaanse autoriteiten om deze mee te mogen nemen naar Zuid-Korea. Een voorbeeld hiervan is het middel methylfenidaat, dat in Nederland vaak wordt voorgeschreven voor ADHD.

Op de volgende websites leest u meer hierover

Neem contact op met de Korean Food and Drug Administration (KFDA) voor de aanvraagprocedure en actuele informatie op telefoonnummer +82-43-719-2813 of mail naar narcotics@korea.kr.

Drugs en verdovende middelen (medicinaal gebruik)

Het bezit, gebruik en verhandelen van verdovende middelen zoals Marihuana, CBD-olie en hennepderivaten is streng verboden in Zuid-Korea. Dit geldt ook als u een Nederlands doktersrecept hiervoor heeft. U kunt hiervoor gearresteerd of het land uitgezet worden.

Informatie over epidemie毛n, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar Zuid-Korea de website van het Landelijk Co枚rdinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemie毛n
 • aanbevolen reisvaccinaties
 • maatregelen om malaria en andere ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Rood: niet reizen

 • Reis niet naar het grensgebied (inclusief de wateren) tussen Zuid-Korea en Noord-Korea met uitzondering van de gedemilitariseerde zone (DMZ). Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
 • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Zuid-Korea en Noord-Korea? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

 • U kunt de gedemilitariseerde zone (DMZ) bezoeken maar alleen in georganiseerd groepsverband. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Groen

 • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Zuid-Korea is groen. De veiligheidsrisico鈥檚 zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
 • Er zijn inreisvoorwaarden voor reizigers uit Nederland. Lees meer over of u het land kunt inreizen en over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid.
 • Verblijft u in Zuid-Korea? Registreer u dan 鈥榰itgebreid鈥 bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken (kies optie 鈥楢anmelden + registratie bij ambassade鈥). Zo weet u wat de laatste ontwikkelingen zijn en weten wij dat u in het land bent.
 • Vertrekt u uit het land? Geef dit dan ook meteen door via de Informatieservice van Buitenlandse Zaken.
 • Terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Korea?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Zuid-Korea op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Korea voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Korea?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Korea.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Korea?

Lees hier meer over Zuid-Korea en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top