Loading...

Gezondheid Zuid-Korea

  • Laatst gewijzigd op: 02-02-2024 | Nog steeds geldig op: 24-02-2024

Gezondheidszorg

Zuid-Korea heeft een goede gezondheidszorg die vergelijkbaar is met de gezondheidszorg in Nederland. Sluit een ziektekosten- en repatri毛ringsverzekering af voor de duur van uw verblijf in Zuid-Korea.

Informatie over reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Let op: Voor bepaalde medicijnen moet u voor uw vertrek toestemming vragen aan de Zuid-Koreaanse autoriteiten om deze mee te mogen nemen naar Zuid-Korea. Een voorbeeld hiervan is het middel methylfenidaat, dat in Nederland vaak wordt voorgeschreven voor ADHD.

Wilt u meer informatie over het meenemen van medicijnen naar Zuid-Korea? Bekijk de website van het Koreaanse ministerie van Voedsel- en medicijnveiligheid.

Of neem contact op met de Korean Food and Drug Administration (KFDA) voor de aanvraagprocedure en actuele informatie via het telefoonnummer聽+82 437 19 28 13 of door te mailen naar narcotics@korea.kr.

Drugs en verdovende middelen (medicinaal gebruik)

Het bezit, gebruik en verhandelen van verdovende middelen zoals marihuana, CBD-olie en hennepderivaten is streng verboden in Zuid-Korea. Dit geldt ook als u hier een Nederlands doktersrecept voor heeft. U kunt hiervoor gearresteerd of het land uitgezet worden.

Algemene coronamaatregelen

Het dragen van een mondkapje is alleen verplicht in ziekenhuizen en klinieken. Hoewel het niet verplicht is, dragen sommige Koreanen ook buiten of in besloten ruimtes nog een mondkapje.

Informatie van de lokale overheid over coronamaatregelen en -regels kunt u vinden op de website van het Ministerie van Volksgezondheid en Welzijn (informatie in het Engels).

Rood: niet reizen

  • Reis niet naar het grensgebied (inclusief de wateren) tussen Zuid-Korea en Noord-Korea met uitzondering van de gedemilitariseerde zone (DMZ). Het is te gevaarlijk om daarheen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.
  • Gaat u toch naar het grensgebied tussen Zuid-Korea en Noord-Korea? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. De Nederlandse ambassade kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

  • U kunt reizen naar het gele gebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.
  • U kunt de gedemilitariseerde zone (DMZ) bezoeken maar alleen in georganiseerd groepsverband.

Groen: geen bijzondere risico's

  • U kunt reizen naar de rest van Zuid-Korea.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Korea?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Zuid-Korea op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Korea voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Korea?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Korea.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Korea?

Lees hier meer over Zuid-Korea en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top