Loading...

Regionale risico's Zuid-Korea

  • Laatst gewijzigd op: 27-05-2024 | Nog steeds geldig op: 20-07-2024

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Kleurcode rood geldt voor het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Dit gebied wordt de gedemilitariseerde zone (DMZ) genoemd. Er liggen mijnen. Het is verboden in de DMZ te komen. Dit geldt ook voor de zee bij het grensgebied.

Geel: let op, er zijn risico鈥檚

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

Kleurcode geel geldt voor het gebied direct ten zuiden van de gedemilitariseerde zone (DMZ). U kunt hierheen reizen in een georganiseerde reis. Hiervoor moet u toestemming hebben van de Zuid-Koreaanse autoriteiten. U krijgt alleen toestemming door de tour te boeken bij een offici毛le DMZ-touroperator. Soms spoelen door zware regenval landmijnen naar het gebied ten zuiden van de DMZ.

Houd er rekening mee dat de spanningen tussen Zuid-Korea en Noord-Korea plotseling verder kunnen oplopen. Houd het nieuws in de gaten. Volg de instructies van de lokale autoriteiten. Download de app Emergency Ready van de Zuid-Koreaanse overheid.

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico鈥檚

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode groen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Zuid-Korea is groen. Lees verder in het reisadvies met welke risico鈥檚 u te maken kunt krijgen.

In het kort

  • De kleurcode van het reisadvies is rood voor het grensgebied tussen Noord- en Zuid-Korea. Dit geldt ook voor de zee rondom het grensgebied. Wat uw situatie ook is: reis niet hierheen. Het is er te gevaarlijk. Lees meer onder Regionale risico鈥檚.
  • Kleurcode geel geldt voor het gebied ten zuiden van de gedemilitariseerde zone (DMZ). U kunt hierheen reizen in een georganiseerde groep. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
  • Voor de rest van Zuid-Korea geldt kleurcode groen. U kunt hierheen reizen. Er zijn geen bijzondere veiligheidsrisico鈥檚.
E-mail ontvangen als het reisadvies wijzigt? Meld u aan bij de Informatieservice. Bent u in Zuid-Korea of gaat u erheen?Registreer uw verblijf.

Veelgestelde vragen

Is het veilig in Zuid-Korea?

Kijk hier voor meer informatie over de veiligheidsrisico's.

Wanneer mag ik naar Zuid-Korea op vakantie?

Bekijk het reisadvies voor Zuid-Korea voor meer informatie.

Hoe voorkom ik vervelende verrassingen op mijn kampeervakantie naar Zuid-Korea?

Met de reischecklist van Buitenlandse Zaken kampeer je veilig en zorgeloos in Zuid-Korea.

Wat moet ik weten over het coronavirus in Zuid-Korea?

Lees hier meer over Zuid-Korea en het coronavirus.

Wat moet ik doen in geval van nood?

Contactgegevens hulpdiensten, ambassade en tips over wat je zelf kunt doen in een noodsituatie.

Bronnen: Reisadvies Zuid-Korea | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Top